top of page

Bewustzijn: Hoe werkt ons waakbewustzijn?Wat is het waakbewustzijn en hoe werkt het?

Als mens hebben we verschillende niveau's van bewustzijn en in dit artikel gaan we verder in op het waakbewustzijn. Ons waakbewustzijn is het bewustzijnsniveau dat we gebruiken om alledaagse dingen te doen. Werken, ordenen, doelen stellen, autorijden, deelnemen aan het leven; deze dagelijkse bezigheden doen we allemaal met ons waakbewustzijn. Het waakbewustzijn is geprogrammeerd om jou in leven te houden en is daarom continu bezig met het vergelijken en beoordelen van je omgeving en situaties. Goed, fout, gevaarlijk, veilig; je waakbewustzijn beoordeelt externe factoren continu op dit soort maatstaven. Dit mechanisme helpt je overleven in onze samenleving dus het is ook erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je niks overkomt. Heel functioneel.


Het waakbewustzijn is dus geprogrammeerd om jou te beschermen. Daardoor kan het onprettige situaties, emoties en gedachten zien als vijanden. Als deze gevoelens komen, begint het waakbewustzijn met het onderdrukken van gevoelens en emoties. Het waakbewustzijn gaat hier als het ware tegen 'vechten'. Dit proces gebeurt bij iedereen automatisch en vaak zonder dat je het zelf beseft. Zo ontstaat er een innerlijke strijd die veel energie kost. Je verliest het overzicht en bent nauwelijks in staat om je optimale kracht te gebruiken, omdat je energie verloren gaat aan het innerlijk strijden. Dit proces verergert als er in jouw onderbewuste onverwerkte trauma's of onverwerkte emoties zijn opgeslagen.


Wij mensen zijn min of meer geprogrammeerd om veel met ons waakbewustzijn en onze cognitie te werken. Kijk maar eens naar de standaard werkwijzen in onze maatschappij en in onze school systemen. Deze systemen hebben ervoor gezorgd dat ons waakbewustzijn goed is ontwikkeld.


Voor het activeren van andere delen van jouw bewustzijn is het echter heel belangrijk om los te komen van je waakbewustzijn. Maar hoe gaat dat in zijn werk, en wat gebeurt er dan precies? Daar zijn de meeste mensen nog onbekend mee.


Wij Eiyani's hebben ons in dit proces gespecialiseerd. Door volgens onze methode te mediteren kun je snel loskomen van het waakbewustzijn en van bepaalde programmeringen die alleen op het waakbewustzijn en de cognitie gericht zijn. Het is namelijk essentieel om naast je waakbewustzijn óók de andere bewustzijnsstadia te leren kennen. Uiteindelijk kunnen je waakbewustzijn en je cognitieve vermogens dan gaan samenwerken met je intuïtie, emoties, gevoel, denken en je creatieve vermogens.

"Voel je al wat deze samenwerking voor jou kan betekenen?"

Meditatie is één van onze tools om los te komen van je waakbewustzijn. Kom je het zelf ervaren? Tijdens de meditatietraining die binnenkort weer op de planning staat, delen wij graag al onze kennis met jou! Reserveer nu jouw plekje.


Comentarios


bottom of page