top of page

Brrr … 5 x dit zijn de voordelen van een ijsbadEen bad vol met ijs. Lopen de rillingen al over je rug? Geloof het of niet: in een ijsbad stappen levert je veel voordelen op. Het is niet voor niets steeds vaker een onderdeel bij onze retreats. Alle voordelen voor je op een rij:

1. Het geeft zelfvertrouwen

In een ijsbad stappen is een typisch gevalletje ‘uit je comfortzone stappen’. Maar al snel zul je merken dat je lichaam het koude water best aankan en dat je lichaam weet wat het moet doen. Best te doen die kou! Na een paar minuten stap jij euforisch en vol zelfvertrouwen uit het ijsbad.

2. Het is gezond

Een ijsbad geeft niet alleen een lekker gevoel, het is ook nog eens heel gezond. De kou zorgt voor een betere doorbloeding en dat is natuurlijk goed voor je hart. Maar wist je ook dat een verhoogde bloedstroom je cellen voedingsstoffen en zuurstof geeft? Die extra opname van zuurstof in je lijf geeft een flinke energieboost. Geen koffie meer nodig dus!

3. Je maakt contact met jezelf

De enige manier om een bad vol met ijs en ijskoud water (en misschien wel je angsten) te trotseren, is door naar binnen te gaan. Je maakt contact met jezelf en zult zien hoeveel innerlijke kracht jij bezit. Als jij met behulp van jouw ademhaling de verbinding met jezelf weet te vinden, dan voelt zo’n ijsbad een stuk minder koud. Let maar op.


4. Het werkt verbindend


Tijdens het Awaken your Inner Magician en Moon Magicians retreat transformeerde de groep enorm nadat alle vrouwen in het ijsbad hadden gezeten. De dames brachten de rest van de avond letterlijk dansend en zingend door. Deze ijskoude ervaring werkt verbindend. Iets met ‘het ijs breken’ ;-) Kom jij het ervaren tijdens een retreat?


5. De energie die vrijkomt


En dan hebben we het nog niet eens gehad over de energie die vrijkomt tijdens zo’n ice experience. Een magisch gevoel! Dat moet je eigenlijk gewoon eens ervaren.

Lees ook: Waarom het Awaken your Inner Magician Retreat écht magisch is.


Comments


bottom of page