top of page

Retreat Review Mañana Cosmica Retreat in Marokko door Cosmic Chica Laura!


Laura Claessens deelt haar ervaring met het afgelopen Mañana Cosmica Retreat. Hoe zij het ervaren heeft? Met deze vraag kroop zij in haar pen.


Mañana Cosmica: een magische reis met als decor wondermooie krachtplekken aan de Marokkaanse kust! Maar vooral ook een reis naar binnen. Negen dagen lang trainden we onder de liefdevolle begeleiding van Elke, Marleen en Suzanne ons bewustzijn en openden we ons voor het multiversum.


Meditatie, breathwork en beweging

Meditatie, breathwork en beweging, of dé ingrediënten om tot die diepere lagen in onszelf te komen. We stretchten onze lichamen in open lucht. De ene keer met de zonsondergang op de achtergrond en vijftig tinten lila in de lucht, de andere keer onder een adembenemende sterrenhemel. We deden magische breathworksessies op het dak. We sprongen op en neer, door alle weerstand heen, langs het zwembad van onze privé villa. We mediteerden in de duinen met de opkomende zon op onze snuiten en er waren verdiepende sessies.


Cultuur, natuur en rust

Daarnaast was er tijd voor ontspanning, fun en ontdekking. We liepen voor dag en dauw door de brousse en verwelkomden de zon middenin het ongerepte landschap. We namen de lokale bus naar de berbermarkt waar we ons onderdompelden in de lokale cultuur en tradities. Hafida ontving ons in haar huis en vertelde ons over het arbeidsintensieve arganolie proces. Ismael leerde ons schilderen en dat bleek niet alleen een meditatieve bezigheid maar ook een mooi moment van persoonlijke groei. We hingen rondom het zwembad van onze villa, zwommen in zee en zochten schelpjes tijdens magische strandwandelingen.


Open up, heal en reconnect

De reis deed ons diep delen met elkaar én de plekken. Omringd door wilde natuur en met op de achtergrond een rustgevende symfonie van zee, wind en vogels (met af en toe een balkende ezel of blaffende hond als ‘valse noot’) doken wij super diep in het thema ‘Open Up’. Programmeringen werden blootgelegd en lagen verdwenen als sneeuw voor de zon. Aan het einde keerden we huiswaarts met de diepe herinnering dat wij bewuste co-creators zijn van de werkelijkheid waarin we leven. En zo is dit dus niet het einde, maar net het begin van onze reis.


- Laura Claessens


Wil jij in mei 2024 mee op deze bijzondere reis in Marokko? Check hier meer over deze reis en schrijf je in!

Mañana Cosmica Retreat


Laura verzamelt bijzondere logeerplekken in de natuur en heeft ook een boek geschreven: Into the Woods. Volg haar avonturen via: @amongpinetrees


Comments


bottom of page